27 januari
Publicerad under:
Stories

Grisbonden som skolade om

Träffa “Cilbupern” Rikard Mattsson – grisbonden och tvåbarnspappan som skolade om till programmerare

Rikard Mattsson, 31 år, har testat mycket i livet. Han har varit allt från bartender till grisbonde, arbetat på Cypern i två år och i Thailand under sex månader, haft många olika företag och började programmera för tre år sen. Detta efter att ha fått upp ögonen för olika idéer till att utveckla IT-lösningar för behov som han upptäckte fanns inom bland annat ekonomi och administration i de bolag han arbetade med.

Rikard skolade därför om sig på Komvux och fortsatte plugga till front-end utvecklare på EC Utbildning yrkeshögskola där han trivdes fantastiskt bra. Där stötte han på Cilbuper och det var ett möte han fortfarande kommer ihåg med stor värme i rösten: 

“De har verkligen en vilja att du ska kunna nå ditt bästa jag.”

”Jag gillade Fredriks vision och hans sätt att driva företaget. Vi klickade direkt. De har verkligen en vilja att du ska kunna nå ditt bästa jag och bryr sig verkligen om dig som person. Det är helt fantastiskt!”

Nu har Rikard varit i telekombranschen sedan våren 2018 och han trivs som fisken i vattnet. 

”Jag får mycket frihet och driver flera projekt. Det är väldigt roligt att hjälpa andra och det är viktigt för mig att få göra det. Sen har jag jobbat med studenter många gånger också vilket är något jag verkligen brinner för!”

När man talar med Rikard kan man förstå varför han är så omtyckt hos kunderna och kollegorna. Han går in i arbetet och ger allt. Det är som med sport, förklarar Rikard. Han tycker inte alls om att titta på sport men däremot föredrar han att själv vara aktiv. Och att utforska nya erfarenheter. Därför är det ingen överraskning när han erkänner att han älskar att snorkla varma sommardagar, gärna på en varm strand på sydligare breddgrader. 

I det privata har Rikard också fullt upp. Som ensamstående pappa till en dotter på 8 och en son på 6 som bor hos honom nästan heltid gäller det att få tiden att räcka till – umgås med kompisarna, spela brädspel, dejta och även att ta det lugnt. Som om inte det räcker är Rikard också utbildad Reiki healer, vilket han utövar för egen del, men också för vänner och bekanta. 

”Reiki, yoga, meditation, mindfulness eller whatever det är man gör så tycker jag det är viktigt att hitta något som passar för att få bättre balans i livet. För mig har Reiki varit det som passat bäst, effekten är otrolig. Men man måste vara öppen för Reiki. Jag blir omedelbart närvarande i nuet och det är en fantastisk känsla. Vanligtvis pågår en behandling i 45 minuter och effekten känns av i två veckor.”

Nästa steg som Rikard funderar på är att gå en management-inriktad utbildning och komplettera tidigare programmeringskunskaper med personalinriktning. På så sätt skulle han kunna arbeta än mer i gränslandet programmering / personal, vilket han brinner för. 

 

27 januari
Publicerad under:
Stories