VÅR STORY 

Efter många år inom konsult- och utbildningsbranschen upplevde grundaren Fredrik att det fanns en stor frustration på marknaden beträffande jakten på IT kompetens. Ute hos företag och organisationer sa man att det krävdes mycket energi för verksamheten att snabbt få igång juniorer och in i domänen. Fredrik frågade då sina kunder ifall det skulle vara intressant om han utbildade juniorerna för att accelerera deras kunskap och lärande, svaret blev ”Absolut!”. Sedan den sköna junidagen 2016 har Cilbuper gått från klarhet till klarhet.

Vi befann, och befinner oss fortfarande, i en verklighet där det existerar ett stort gap och brus! Företag och organisationer efterfrågar erfarenhet, medan juniora talanger, redo att hugga in, har svårt att hitta drömarbetsgivaren trots att deras kompetensområden är några av de mest efterfrågade.

Vad vi på Cilbuper har lyckats skapa är ett framgångsrikt koncept där både kunder och Cilbupers utvecklas och frodas. Med facit i hand har det visat sig uppstå riktig Win Win när våra kunder vågat satsa på juniorer som vidareutvecklats med mentorskap och riktigt bra utbildning.

VARFÖR CILBUPER?  

Utvecklingen har inte stannat upp, tvärt om. Året är 2020 och vi befinner oss i ett allt mer digitaliserat samhälle där företag och organisationers viktigaste framgångsfaktor är att lyckas attrahera och utveckla rätt medarbetare. Att det nu är fler än någonsin som letar efter digitala kompetenser gör att konkurrensen är stenhård. Rapporter visar att vi t.ex saknar så många som 70 000 systemutvecklare i Sverige. Om vi fortsätter i den riktningen kommer många företag och organisationer få stora utmaningar, kanske vi till och med går miste om nästa stora innovation Made in Sweden?

Idag erbjuder Cilbuper tjänster inom dessa tre huvudspår:

 1. Rekrytering, ”upskilling” och ”reskilling” av juniora IT-kompetenser och ingenjörer skräddarsytt för dina behov
 2. Utbildning, ”uppskilling” och ”reskilling” av kunders egen befintliga personal.
 3. Seniorkonsulting

Dessa komponenter möjliggör en konkurrensfaktor i jakten på att hitta drömjobbet eller talangen som kommer att hjälpa en verksamhet mot sina mål.

Vi är riktigt stolta över att kunna erbjuda en lösning på den rådande problematiken så tveka inte att ta kontakt med oss för att diskutera hur vi ska lösa just dina utmaningar!

Kontakt

 • “Här ser man potentialen i människor och har förmågan att utveckla dem med rätt medel. De tror mycket på individerna här, det är en fin egenskap.”

  – Louise
 • “I was struggling to get into the market here in Sweden. When I went there I got really excited with their ways to treat us. They promised me a job in a year and called efter 5 months”

  – Laiz
 • “En gång Cilbuper, alltid Cilbuper. Den kompetensutveckling de erbjuder finns verkligen där. Det är eftertraktat. “

  – Daniel R
 • “De ger dig foten in snabbare än alla andra”

  – Artan
 • “De frågade mycket om ens intresse och vad man ville jobba med. Man märkte att de ville hitta rätt person till rätt plats, att man hamnar på ett ställe där man skulle trivas.”

  – Rickard